Kérdés: Mi az a Gyik?
Válasz: Gyakran Ismételt Kérdések. (Angolul FAQ = Frequently Asked Questions.)

K: Ki, és kinek szerkeszti ezt az oldalt?
V: Maguk az oldal látogatói szerkesztik, maguknak és a többi látogatónak.

K: Miért van olyan sok szar vicc?
V0: Nem mindenkinek ugyanaz a vicc tetszik. Mindegyik itteni tetszett legalább egy embernek.
V1: Írjál be jobbakat! Kattints a "Hozzáad" gombra!
V2: Nincs helyesen beállítva az egyéni tolerancia szinted. Kattints a "Beállít" gombra!
V3: Ne csak mondd, add meg a saját vélemeényed, kattints a "Minősít" gombra!

K: Hogyan módosíthatom a saját viccemet?
V: Amennyiben beíráskor megjegyzed a PIN kódot, bármikor visszajöhetsz és kijavíthatod vagy törölheted, ha meggondoltad magad. Kérjük, ügyelj a helyesírásra, tiszteld meg az olvasóidat ezzel is.

K: Moderálva van az oldal?
V: Az oldal tulajdonosa fenntartja a jogot, hogy bármelyik beírást indoklás nélkül törölje. Ha valaki felhívja a figyelmünket - info/7264@viccmagazin.hu -, hogy az oldalon jogszabályellenes beírás, vagy egyszerűen különösen sértő vagy gusztustalan vicc van, és felszólít arra, hogy töröljük, akkor azt töröljük. Minőségellenőrzést nem végzünk. Nem tudjuk meggátolni, hogy a törölt viccet másnap megint beküldjék, de ismételt kérésre megint törölhetjük. Ha a ciklus nem megszakítható, lezárjuk az oldalt.

K: Nagyon rossz/illetlen/nekemnemtetsző viccet olvastam az oldalon, szeretném töröltetni.
V: Kérjük, legyél elnéző. Ha nem tetszik, ne olvasd. Ha nem tudod kikerülni a neked nem tetsző vicceket, kérjük, ne látogasd az oldalt. Minden véleményt szívesen veszünk a fenti címen, elgondolkozunk rajta, de nem válaszolunk rájuk.

K: Írhatok szőke/cigány/zsidó/rendőr/stb. vicceket?
V: Amennyiben ezek nem irányulnak valamilyen csoport ellen, hanem csak valamilyen általános emberi tulajdonságot figuráznak ki, akkor nyugodtan írjad, senki nem fog megsértődni; a rendőrök közül pl. sokan kifejezetten szeretik a jó rendőrvicceket.

K: Tehát akármit írhatok?
V: Kérjük, csak jó vicceket írjál. Várj egy napot, és ha még mindig viccesnek találod, jöhet. Próbáld ki előtte ismerőseiden! Ne sértsél meg senkit! Ha pl. négerről írsz, ne írd hogy "nigger", azt írhatod hogy néger, nem szükséges "fekete embert" vagy "afroamerikait" írnod, de azt is megteheted, ha akarod. Hasonlóan nem tekintjük a "cigányt" sértőnek, de ha akarod, írhatsz "romát". Trágár szavakat, kérjük, ne használj! Ha mindenképpen írnod kell, az első - és esetleg az utolsó - betűjét írjad. Ha nem ugrik be az olvasónak azonnal, akkor nem is odavaló.

K: Bemásolhatok egy viccet, amit máshol olvastam?
V: Igen, a forrás megjelölésével. Alá is írhatod, de nem kell a teljes nevedet írnod. Leginkább szóban terjedő viccet, legkevésbé TV-ben hallott viccet írjál. Innen is másolhatsz ki vicceket, ha megjelölöd, hogy a www.vicc.hu oldalról töltötted le.

K: Be kell írnom az E-mail címemet?
V: Igen, de senkinek nem adjuk tovább, így az oldal látogatói sem láthatják.

K: Feltűnően sok nőellenes viccet látok. A viccek írói mind nőellenesek? (Nő helyett lehet cigány/rendőr/stb.)
V: Semmiképpen sem. A viccek nem a nők ellen irányulnak, csak kell egy célszemély, akivel el lehet mesélni a történetet. Nem rajtuk nevetünk, hanem velük együtt. Az esetek döntő többségében egy másik csoport is behelyettesíthető. Az internetezők - következésképpen az oldal látogatói és írói - túlnyomó többségben férfiak, talán ez sokat megmagyaráz. Bátorítjuk női olvasóinkat, hogy legalább számuknak megfelelő aktivitással vegyenek részt az oldal szerkesztésében is, így csökkenthető a torzulás.

K: Feltűnően sok durva "viccet" látok. Ez a magyar átlag?
V: Semmiképpen sem. A fiatalok aránya viszonylag magas az internetezők között. Remélhető, hogy az idő előrehaladtával a gyermeteg lelkű látogatók aránya még jobban csökken, így kevesebben élik ki megbotránkoztatásra hajló természetüket ezeken az oldalakon. Bátorítjuk felnőtten gondolkodó olvasóinkat, hogy tevékenységükkel segítsék az oldalt kiegyensúlyozottabbá tenni.Főoldal